Gevulde forel

6 30 3 5
Aantal personen:
  • 2 forellen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vetstof
  • 2 tomaten
  • 1 glas droge, witte wijn
  • tijm, laurier, peper
  1. Reinig de forellen (of vraag het aan je vishandelaar). Kruid de forel langs buiten en langs binnen met gemalen peper.
  2. Snipper de ui fijn, pers het teentje knoflook, ontvel en ontpit de tomaten.
  3. Neem een gietijzerenpan (of wok), smelt de vetstof en laat hierin de ui fruiten (niet bruinen).
  4. Vul intussen de forel met de tomaat, knoflook, tijm, laurier en leg de forellen op de gefruite ui in de pan.
  5. Overgiet met 1 glas droge, witte wijn en dek de pan af. Laat op een matig vuur de forellen garen gedurende ongeveer 20 minuten.
  6. Dien op met rijst !
  7. Smakelijk !
portugalfanaat