gevulde forel

6 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 forellen
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel becel of ander vetstof
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • tijm, laurier, peper
  • 1 glas droge witte wijn
  1. Maak de forellen schoon (of vraag dit aan je vishandelaar). Kruid de forel langs binnen en buiten met gemalen peper.
  2. Snipper 1 uit fijn, pers de knoflook, ontvel en ontpit de tomaten en snij deze in fijne schijven.
  3. Neem een gietijzeren pan (of wok), smelt 1 eetlepel vetstof en fruit de ui. Deze mag niet bruinen. Vul intussen de forel met de tomaten, de knoflook, tijm, laurier.
  4. Leg de forel op de gefruitte ui en overgiet met 1 glas droge witte wijn. Dek de pan af en laat op een matig vuur garen gedurende 20 à 25 minuten.
  5. Dien op met gekookte rijst.
  6. Smakelijk !
Ritakesax