Gevulde eieren met roomkaas en ham.

42 15 3 5
Aantal personen:
  • 3 eieren
  • 8 tl roomkaas
  • 1 takje verse peterselie
  • wat hamblokjes
  1. Gevulde eieren blijven toch wel erg lekker en hes niet alleen met Pasen. Bijvoorbeeld als bijgerecht bij het avondeten of als hapje in de avond. In dit recept zijn de eieren gevuld met roomkaas, peterselie en hamblokjes. Maar je kan natuurlijk ook een beetje variƫren met de ingrediƫnten.
  2. Tijd: 15 min.
  3. Recept voor 6 gevulde eieren.
  4. Bereidingswijze:
  5. Kook de eieren voor ongeveer 7-8 minuten totdat ze bijna hardgekookt zijn. Als de eieren gekookt zijn, pel je ze en snijd je de eieren doormidden.
  6. Haal voorzichtig met een theelepel het eigeel uit de eieren.
  7. Doe het eigeel in een bakje en voeg de roomkaas toe en een klein beetje peterselie. Als je gedroogde peterselie gebruikt, kan je ongeveer 1 theelepel peterselie bij het eigeel en de roomkaas doen. Roer dit nu goed door met een lepel en voeg eventueel wat hamblokjes toe. Je kan de hamblokjes ook op de gevulde eieren serveren. Vul nu met een theelepel of spuitzak de eieren met het roomkaasmengsel. Serveer op de eieren nog wat hamblokjes en verse peterselie en klaar is je snelle snack of bijgerecht.
Love to Cook
Meer inspiratie

BelgischEiAperitiefhapje