Gevulde courgettes

302 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 g rijst
  • 200 g gehakt naar keuze
  • 4 courgettes
  • 3 tomaten
  • 3 uien
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje fijngehakte peterselie
  • 100 g geraspte kaas naar keuze
  • Solo Light Vloeibaar
  • peper en zout naar smaak
  1. - Kook de rijst volgens de verpakking gaar, was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
  2. - Pel de uien en de knoflook en snijd deze ook in kleine stukjes.
  3. - Bak het gehakt in Solo Light Vloeibaar bruin. Voeg vervolgens de uien, de tomaten en de kruiden eraan toe. Laat daarna nog op een laag vuurtje zo'n 4 minuten zachtjes sudderen.
  4. - Was ondertussen de courgettes en hol ze voorzichtig uit. Strooi er wat zout in.
  5. - Meng het courgettevlees met het gehaktmengsel en vul hiermee de uitgeholde courgettes.
  6. - Bestrooi de courgette daarna met de kaas en de fijngehakte peterselie.
  7. - Zet de courgettes vervolgens in de oven en laat ze in ongeveer 25 minuten op 180 graden gaar worden.
  8. - Serveer met de rijst.Tip voor een etentje: rol het gehakt in een strook courgette in plaats van de courgette ermee te vullen. Dat maakt het onmiddellijk feestelijker.
Nancy V