GEVULDE COURGETTE MET GEHAKT TOMATENSAUS IN OVEN

50 30 2 5
Aantal personen:
  1. .Hoofdgerecht vegetarisch vis vlees ..
  2. Jul 14, 2007.Courgette gevuld met gehaktHoofdgerecht voor 4 personen
  3. Ingredienten
  4. - 2 courgettes
  5. - 300 gr. rundergehakt
  6. - 6 gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
  7. - 1 el gedroogde Provencaalse kruiden
  8. - 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
  9. - 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  10. - 1 tl suiker
  11. - 2 el olijfolie
  12. - zout en peper
  13. Bereiding
  14. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snijd de courgettes elk in 6 stukken van 3 tot 4 cm dik. Hol ze aan 1 kant met een theelepel een beetje uit.
  15. Meng het gehakt met de gedroogde tomaat, knoflook, de helft van de Provencaalse kruiden, 1 theelepel zout en veel zwarte peper. Verdeel het gehakt in 12 porties en vul de uitgeholde kant van de courgettes hiermee. Maak de bovenkant mooi bol.
  16. Meng in de ovenschaal de inhoud van het blik tomatenblokjes met de resterende kruiden, suiker, zout en peper naar smaak. Zet de courgettestukken in de saus en sprenkel de olie erover. Schuif de schaal in de oven en bak de courgettes met gehakt in 20-25 minuten bruin en gaar. Lekker met tagliatelle en geraspte oude kaas.
  17. Extra informatie
  18. - bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
  19. - oventijd: ongeveer 25 minuten
  20. - 300 kilocalorieen per persoon
  21. Tags: courgette, gehakt, italiaans, oven, pasta, tagliatelle
Patricia V