GEVULDE CONCHIGLIONI MET PITTIGE GROENTESAUS

0 75 0 5
Aantal personen:
  • 300 g kippengehakt (beenhouwerij)
  • 3 paprika's
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 1 pikant pepertje
  • 10 zongedroogde tomaten (versmarkt)
  • 250 g mozzarella met buffelmelk
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 500 g conchiglioni's (pasta)
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 koffiel. basilicum (gedroogd)
  • 2 koffiel. oregano (gedroogd)
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • peper en zout
  1. Ingrediënten
  2. Voorbereiding
  3. (15 min.)
  4. - Snipper de ui, de sjalot en de teentjes knoflook fi jn.
  5. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm.
  6. - Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en de mozzarella in plakjes.
  7. - Verwijder de pitjes uit het pikante pepertje en snij in fi jne ringetjes. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  8. Bereiding
  9. (20 min. + 40 min. in de oven)
  10. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  11. 2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knofl ook glazig. Voeg de paprikablokjes, het in ringetjes gesneden
  12. pepertje en de helft van de aubergineblokjes toe. Roerbak 5 min.
  13. 3 Overgiet met de tomatenblokjes en 4 dl water. Kruid met de oregano, de basilicum, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  14. 4 Meng het kippengehakt met de stukjes zongedroogde tomaat, de fi jngesnipperde sjalot, de Griekse yoghurt en de rest van de aubergineblokjes. Kruid met de tijm, peper en zout.
  15. 5 Vul de conchiglioni met de kippengehaktmengeling en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
  16. 6 Giet de tomatensaus over de conchiglioni, leg er de plakjes mozzarella op en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
  17. Tip
  18. Weinig tijd? Vervang de paprika’s dan door diepgevroren paprikareepjes
NelekeP
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht