Gevulde Champignons met ham

12 30 0 5
Aantal personen:
  • 18 Champignons
  • 6 Sneden Gerookt ham
  • 4 el Gemalen kaas
  • 30 gr Vetstof
  • 200 gr Gehakt
  • 1 kl Tomatenpurree
  • 1/4 Ui
  • 1/2 teentje look
  • Laurier
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Pezo
  • Nootmuskaat
  • Peterselie
  • Olijfolie
  1. Haal de steeltjes uit de champignons (+/- 1/3 ), was ze , droog ze en hak ze fijn
  2. Hak de ui en de look fijn
  3. Verwarm de oven op 180°C
  4. Smelt de helft van de Boter . Stoof daarin de ui , look, champignonsteeltjes , tijm, laurier en rozemarijn.
  5. Doe er het gehakt bij en laat al roerend stoven en kleuren.
  6. Kruid met pezo, nootmuskaat en roer er de tomatenpurree en peterselie onder .
  7. Snijd 2 plakken ham in fijne reepjes. Haal de pan van het vuur en meng de reepjes ham onder het vlees.
  8. Vul de champignons met het gehakt en leg ze in een beboterde ovenvaste schotel. Bestrooi met gemalen kaas en leg er een stukje ham op.
  9. Leg op elke champignons een klontje boter of bedruppel met olijfolie.
  10. Bak de champignons in de oven.
Mieke 100