Gevulde champignons (Bron: libelle-lekker.be)

13 20 0 5
Aantal personen:
  • 12 champignons (middelgroot)
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tuinkruiden (gehakt: peterselie, oregano, basilicum...)
  • parmezaan
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Borstel de champignons droog schoon, haal de steeltjes eruit en hak deze fijn.
  3. Pel en hak de sjalot en de knoflook.
  4. Snij het ontbijtspek in reepjes en bak even in een pan.
  5. Voeg er de gehakte champignonsteeltjes, de sjalot en de knoflook aan toe en roerbak tot al het vrijkomende vocht verdampt is.
  6. Neem de pan van het vuur af en laat lichtjes afkoelen.
  7. Roer de geitenkaas en gehakte tuinkruiden door het champignonmengsel.
  8. Bestrijk de champignonhoedjes rondom met olijfolie en vul ze met het mengsel.
  9. Bestrooi met versgeraspte parmezaan.
  10. Zet de champignons in een ovenschaal en laat ze 10 à 15 minuten garen in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Trijntje89