gevulde aubergines

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr gehakt rund en varken
  • 3 tomaten
  • 2 aubergines
  • 2 groene pepertjes
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el boter
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 kl paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout
  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)
  3. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. - Snij de aubergines in de lengte in 2 en laat het steeltje zitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de auberginehelften over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.
  5. - Snipper ondertussen de uien, het knoflook en de platte peterselie fijn.
  6. - Snij de groene pepertjes in 2 en laat het steeltje zitten. Haal de pitjes eruit.
  7. - Snij 1 tomaat in 8 schijfjes. Verwijder de pitjes uit de 2 andere tomaten en snij in blokjes.
  8. Bereiding:
  9. 20 min. + 15 min. in de oven
  10. 1 Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knofl ook glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak bruin.
  11. 2 Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Kruid met zwarte peper, zout en het paprikapoeder. Laat nog 10 min. garen. Voeg 2 min. voor het einde van de gaartijd de fijngesnipperde peterselie toe.
  12. 3 Verdeel het gehaktmengsel over de auberginehelften en werk elke helft af met 2 schijfjes tomaat en een half groen pepertje. Zet opnieuw 15 min. in de oven.
NelekeP