Gevulde aubergine

2 55 0 5
Aantal personen:
  • 1,5 aubergine
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 2 bollen mozarella
  • zout
  • basilivum
  • knoflook
  • peper
  • olijfolie
  1. Was de aubergines
  2. Snij de uiteindjes van de aubergine, snij ze door over de lengte en hol ze uit, snij het vruchtvlees klein
  3. Bestrooi de aubergines met zout en leg omgekeerd
  4. Smelt wat boter, stoof hierin de het vruchtvlees, het ui en de knoflook
  5. Kruid af met peper
  6. Ongeveer 15 min stoven
  7. Snij de mozarella in schijfjes
  8. Was de tomaten en snij ze in schijfjes
  9. Pel de ui en snij fijn
  10. Spoel de aubergines af, dep droog
  11. Vul de aubergines met het mengsel, en leg er afwisselend een sneetje tomaat en mozarella op
  12. Besprenkel met de olijfolie
  13. Zet 35-45 min in de oeven
kruidenspookje