gevulde aubergine met kipgehakt

15 60 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram kipgehakt
  • 2 aubergines
  • 1 gepelde en fijngehakte tomaat
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 4 pijpajuintjes
  • 2 eetlepels broodkruim
  • 1 eidooier
  • feta
  • 2 teentjes look
  • zout, peper, oregano
  1. was de aubergines en maak om de centimeter een overlangse insnijding. Leg de aubergine plat op tafel en snijd er bovenaan een plakje af. Hol hem uit met een kleine lepel tot ongeveer een halve centimeter van de pel.
  2. Meng het kipgehakt met de tomaat, de sjalot, de pijpajuin, de kruiden, het broodkruim en de eidooier. Vul de aubergines met dit mengsel.
  3. Schik de aubergines in een beboterde ovenschotel, werk af met de feta en laat gedurende 1u in oven garen op 160°C
  4. Heerlijk met couscous!
elke084