Gevulde appels

3 35 0 5
Aantal personen:
  • 2 `grote goudrenetten
  • 2 kleine appels
  • 50 gr krenten
  • 50 gr rozijnen
  • 30 gr pecannoten ( optie)
  • 3 el rirtsuiker
  • 3 tl kaneel
  • 2 blaadjes hartig taartdeeg van 10 x 10 cm
  1. Deze appels zijn super lekker en ook fijn: je hebt gelijk je twee stuks fruit binnen. Hier komt ie.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd van de twee grote appels de bovenkant eraf en hol de appels met een lepel uit, kijk uit dat je niet door de zijkant heen prikt.
  4. Schil de twee kleine appels en snijd ze in kleine stukjes.
  5. Meng de appelstukjes samen met de krenten, rozijnen, pecannoten, de suiker en het kaneel en roer het goed door elkaar.
  6. Snijd lange stroken van het hartige taartdeeg en leg deze even aan de kant.
  7. Vul de uitgeholde appels met het appelmengsel en leg drie stroken van het deeg in de breedte en lengte over de appel heen.
  8. Klop het eitje los en bestrijk daarmee de bovenkant van het deeg.
  9. Zet de appels op de bakplaat en bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Heerlijk als dessert of gewoon als tussendoortje.
  11. Wil je iets extra's, dan serveer je de appel in een "spiegeltje " van vanille vla, of met een bolletje ijs.Mmmm
Love to Cook