Gevulde andijvie

3 60 0 5
Aantal personen:
  • 4 struiken andijvie
  • 6 eetl olijfolie
  • 30 g paneermeel
  1. Vulling :
  2. -1 teen knoflook, fijngehakt
  3. - 8 ansjovisfilets, fijngehakt
  4. -20 g rozijnen
  5. -20 g pijnboompitten
  6. -20 g gezouten kappertjes, afgespoeld
  7. -50 g ontpitte zwarte olijven
  8. -zout en peper
  9. Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  10. Blancheer de struiken andijvie in kokend water met zout (7-8 minuten), laat ze uitlekken. Verwijder de buitenste bladeren. Open de andijvie zodat er in het midden wat ruimte ontstaat.
  11. Vermeng de ingredi├źnten voor de vulling met zout en peper. Vul de andijvieharten hiermee en besprenkel deze met wat olijfolie. Vorm met de handen 1 bal van de vulling en vouw de bladeren eromheen.
  12. Leg de gevulde andijvie op 1 bakplaat. Besprenkel met de resterende olijfolie en bestrooi met paneermeel. Bak ze 30 minuten in de oven en serveer ze warm of koud.
brubru