Gevulde aardappel met kruidenboter

19 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 1 ei
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gesnipperde bieslook
  • 1 tl kurkuma
  • 10 gr solo
  • peper&zout (pezo)
  • voor de kruidenboter:
  • 4 ontpitte opgelegde olijven, gehakt
  • 1 fijngesnipperd sjalotje
  • 1 el verse fijngehakte oregano
  • 1 el verse fijngehakte tijm
  • 1 el groene pesto
  • 4 el hoeveboter
  1. Meng voor de kruidenboter de olijven, sjalotten en kruiden, roer er de hoeveboter en de pesto door. Rol de kruidenboter strak op in vershoudfolie. Laat de boter enkele uren in de koelkast of kort in het vriesvak opstijven.
  2. Kook de aardappelen in de schil, snijd er in de lengte een hoedje af en hol ze uit. Prak de uitgehaalde aardappel, het ei, kruiden, kurkuma en solo, kruid met pezo. Vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en verwarm ze op de barbecue (+/- 10 minuten). Snijd plakjes van de kruidenboter en leg die op de hete aardappels.
Victor S.