Gevulde aardappel met groenten en Gorgonzola

170 90 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 grote aardappelen
  • 1 theelepel Solo Vloeibaar
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 groene paprika
  • 1/4 gele paprika
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 1 ontvelde tomaat, zonder zaadjes, in blokjes
  • 2 fijngesneden stengels bleekselderij
  • 100 g Gorgonzola
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 snuifje tijm
  • zout en versgemalen peper
  1. Maak de aardappels goed schoon onder stromend water.
  2. Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C gaar worden.
  3. Stoof intussen de groenten in wat Solo Vloeibaar, zonder ze te kleuren.
  4. Als de aardappels wat zijn afgekoeld, snij en hol ze uit.
  5. Vermeng het aardappelschraapsel met de groenten en een losgeklopt ei.
  6. Breng het geheel op smaak met peper, zout en tijm.
  7. Schep dit mengsel terug in de uitgeholde aardappels en bedek met dunne plakken Gorgonzola.
  8. Laat de gevulde aardappels op een ovenschaal gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C goudbruin kleuren.

geraldinem