Gevulde aardappel met ei

17 30 1 5
Aantal personen:
  • 8 middelgrote, vastkokende aardappelen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 50 gr spekblokjes
  • olijfolie
  • verse bieslook
  • peper en zout
  1. Boen de aardappelen schoon. Kook ze gaar in de schil, in gezouten water.
  2. Snij er in de lengte een kapje af en haal ze met een lepeltje zoveel mogelijk uit. Prak het kruim met een vork, hou de aardappelen warm onder aluminiumfolie.
  3. Bak het spek knapperig in een pan met antiaanbaklaag. Zet het even aan de kant. Giet het spekvet weg.
  4. Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Verwarm een scheutje olijfolie in de spekpan. Giet er de eieren bij een bak een smeuïg roerei.
  5. Vermeng met de spekblokjes en het aardappelkruim met het ei. Vul er de aardappelen mee. Werk af met gehakte bieslook.
Anjake