Gevuld witloof

1 0 0 5
Aantal personen:
  • 120 gram magere achterham
  • 400 gram witloof
  • 15 gram zachte of vloeibare margarine
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • bechamelsaus
  1. Maak het witloof schoon en was het.
  2. Hak de achterham fijn en verdeel in zoveel delen als er witloofstronken zijn. Snijd de stronkjes langs één kant open en haal er enkele binnenste blaadjes uit. Vul de stronkjes op met de achterham.
  3. Smelt de margarine en laar hierin de gevulde witloofstronkjes en de losse blaadjes zacht gaar stoven. Voeg eventueel enkele eetlepels water toe. Breng op smaak met peper, nootmuskaat (en zout).
  4. Giet de warme bechamelsaus over het witloof. Versier met fijngehakte peterselie.
Pascal Claessens
Meer inspiratie

BelgischGroenteHoofdgerecht