Gevuld witloof met gueuze

13 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 stronken witloof
  • 800 gr gehakt van rund en varken
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • 2 dl gueuze
  • 1/2 eetl. mosterd
  • maizena Express
  • tijm, laurier ,p.z
  1. Snij de witloofstronken midden door.Plooi elke helft wat open en vul op met het gehakt.
  2. Wikkel er een sneetje spek rond en sluit goed aan.Maak zo 8 gevulde stronken en schik ze naast elkaar in een ovenschotel.Voeg tijm en laurier toe en giet er de gueuze over.
  3. Laat afgedekt in een voorverwarmde oven op180*C gedurende 35 tot 40min. garen.
  4. Schik het witloof op een schotel en houd ze warm.Giet het braadvocht door een zeef en breng aan de kook doe er de mosterd bij en bind met de maizena.
  5. Schik op elk bord twee gevulde witloofstronken en geef de saus er apart bij.
  6. Serveer met aardappelpuree.
sin