gevuld witloof in de oven

6 60 0 5
Aantal personen:
  • 8 gelijke witloofstronken
  • 800 gr gemengd gehakt (varkens/kalfs)
  • 16 sneetjes ontbijtspek
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • solo bakboter (kamertemperatuur)
  1. snij het witloof in de lengte in twee helften, haal de harde stukken er uit en spoel onder koud water
  2. vul de helft van de stronken op met gelijke hoeveelheden gehakt en sluit de stronken met de overige helften
  3. draai rond de stronken twee sneetjes ontbijtspek en hou alles samen met houten prikkertjes
  4. smeer een ovenschotel in met voldoende boter en schik de gevulde stronken in de schotel en kruid met pezomut
  5. smeer met een borstel de stronken goed in met boter
  6. zet in een voorverwarmde oven van 180° onder aluminiumfolie tot gehakt en witloof gaar zijnServeer met gekookte aardappelen of puree.Smakelijk!
taniasmet