Gevuld snackbrood met bosui

14 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 groot brood
  • 50 gr roomboter zqacht op kamertemperatuur.
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 1/2 tl peterselie
  • 1 tl basilicum
  • 1/4 tl chilipoeder ( optie)
  • 2 bosuitjes
  • 50 gr geraspte kaas
  1. Een heerlijk gevuld brood met zelfgemaakte kruidenboter, geraspte kaas en bosui. Lekker om ‘s avonds als “borrelhapje” te serveren, als bijgerecht bij soep of als lunch. Eventueel kan je ook nog andere ingredienten aan het brood toevoegen zoals stukjes ham, paprika of geitenkaas.
  2. Roer de boter met alle ingrediënten door elkaar met de helft van de geraspte kaas.
  3. Snij de bosui in ringetjes.
  4. Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden. Snijd eerst schuine plakken van ongeveer 1-2 cm dik van het brood maar let op: snijd het brood niet helemaal door tot beneden! Vervolgens snijd je het brood kruislings in maar dan vanaf de andere kant. Bekijk de foto voor meer duidelijkheid.
  5. Verdeel de ‘kruidenboter’ tussen alle plakjes van het brood. Als laatste verdeel je de rest geraspte kaas tussen de plakjes brood. Strooi desgewenst nog wat over het brood.
  6. Zet het brood voor ongeveer 10 minuten in de oven totdat de geraspte kaas gesmolten is.. Als het brood klaar is, haal je deze uit de oven en verdeel je de bosui tussen de plakjes van het brood en strooi er wat overheen.
Love to Cook