Gevuld kalkoengebraad met rozemarijnaardappeltjes

1 70 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg kalkoengebraad
  • 2 el rucolapesto (of tijmpesto)
  • 2 el ricotta
  • 4 zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden
  • extra zongedroogde tomaatjes voor de salade
  • 10 plakjes bacon, zonder zwoerd maar mét vetrandje
  • 500 gr kleine aardappeltjes, gekookt en gepeld
  • enkele takjes rozemarijn
  • 4 handjes rucola
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd in een droge pan
  • parmezaankrullen
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  1. - Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. - Snij het gebraad open (of vraag dit aan de slager). Bestrijk de binnenkant met pesto. Bestrijk de ene kant met ricotta en leg daarop de zongedroogde tomaten. Vouw het gebraad weer dicht, kruid het met peper en verpak het in bacon. Bind op met keukentouw en leg in een ovenschaal met wat olijfolie.
  3. - Bak het 40 minuten in de warme oven.
  4. - Haal uit de oven, meng de aardappeltjes met olijfolie en doe ze bij het vlees in de ovenschaal. Bestrooi met rozemarijn en wat (zee)zout. Zet nog 10 minuten in de oven.
  5. - Haal het gebraad uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het dan in plakken en serveer met de aardappeltjes en een slaatje van rucola, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en parmezaankrullen, dat u aanmaakt met olijfolie en balsamicoazijn.
  6. (Petra Van Sweevelt)
vaya