Gevuld haantje met knolselderpuree en spinazie

7 60 0 5
Aantal personen:
  • 2 stuks haantje
  • 2 stuks sjalotten
  • 2 stuks beschuiten
  • 150 gram verse kaas met look en fijne kruiden
  • 50 gram boter
  • 200 gram aardappelen
  • 400 gram knolselder
  • 450 gram spinazie met roomsaus (diepvries)
  • peper, zout, nootmuskaat
  1. Beschuiten verkruimelen. Sjalotten pellen en versnipperen. Meng de sjalotten en beschuiten met de verse kaas.
  2. Vul de haantjes op met deze mengeling. Smeer de haantjes in met boter. Breng op smaak met peper en zout. Leg de haantjes in een ovenschotel. Laat ze 30 min. bakken in een voorverwarmde oven op 220°C. Regelmatig overgieten met het bakvocht.
  3. Schil de aardappelen en knolselder. Kook de aardappelen en knolselder gaar. Giet af en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met room.
  4. Spinazie bereiden volgens voorschriften op de verpakking.
  5. Laat de haantjes uitlekken en snijd ze in twee. Leg 1/2 haantje per bord. Verdeel de knolselderpuree en de spinazie op de warme borden.
Lucasje