gevuld gehaktbrood

13 45 3 5
Aantal personen:
  • 750 gr varkensgehakt en 50 gr paneermeel met 1 ei
  • 4 eetl vers gehakte tuinkriden en 250 gr champignons en 2 bolletjesmozarellakaas
  • 3 st zongedroogde tomaatjes en 200 rookspek indunne plakjes
  • 100 gr boter en snuije peper, en provencaalse kruiden
  1. doe gehakt in schotel en kneed door met paneermeel en ei
  2. snijd de schoongemaakte champignons in dunne plakjes en laat fruiten in een klont boter
  3. voeg de zongedroogde tomaten toe en de kleingesneden mozarella
  4. laat 10 min stoven ong tot alle vocht verdampt is
  5. strijk gehakt uit tot dikke plak en schep het champignonsmengsel erop
  6. verdeel mooi gelijk
  7. rol nu op en druk mooi aan
  8. bedek de bovenkant met rookspek
  9. zet het gehaktbrood in ruim beboterde ovenschaal en zet op 200°c voorverhitte oven
  10. laat ong 45 min bakken
  11. serveren met een groen slaatje en gebakken patatjes
hildeke3105