Gevuld Brussels witloof

13 60 4 5
Aantal personen:
  • 8 stronken witloof
  • 250 gram kalfsgehakt
  • 50 gram gerapste gruyèrekaas
  • 250 ml melk
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel vetstof voor bakken en braden
  • 1 eetlepel bloem
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper & zout
  • keukentouw
  1. ~ Was het witloof en laat het uitlekken. Snij het doormidden en verwijder voorzichtig de binnenste bladeren.
  2. ~ Meng het broodkruim en de eierdooier met het gehakt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. ~ Vul het witloof met het gehakt en bind de stronken toe met wat keukentouw.
  4. ~ Schik het witloof in een ruime kookpot. Kruid met peper en zout en laat 45 minuten stoven onder deksel.
  5. ~ Doe de vetstof in de pan en laat ze smelten. Roer er de bloem door. Giet er langzaam en al roerend de melk bij het mengsel.
  6. ~ Laat de bechamelsaus koken en blijf roeren tot de saus gebonden is zonder dik te zijn. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatst de kaas toe.
  7. ~ Verdeel de witloofstronkjes over de borden en overgiet met de bechamelsaus.
  8. ~ Serveer met aardappelpuree.
EVD