Gevogelteroomsoep met champignons

5 50 0 5
Aantal personen:
  • 1 wortel en 800 ml water
  • 250 gr champignons
  • 250 gr kipfilet en 1 stengel van een groene selder
  • 1 ui en 2 bouillonblokjes kip
  • 30 gr bloem en halve liter melk
  • 2 soeplepels gehakte peterselie en 80 gr boter
  • 1 beetje peper en zout
  1. Pel en was de ui en wortel. Hak ze fijn.
  2. Selder schoonmaken en wassen, vervolgens fijnhakken.
  3. Smelt 20 gr boter in een kookpot en laat de ui, de wortel en de selder hierin slinken.
  4. Roer het geheel en laat 5 minuten op het vuur.
  5. Voeg koud water en de kipfilet toe.
  6. Breng het mengsel aan de kook, voeg de Knorrr bouillonblokjes toe en laat 5 minuten koken.Indien nodig, het mengsel afschuimen.
  7. Was de champignons zorgvuldig en snij ze in dunne plakjes. Smelt 30 gr boter in een kleine steelpan en laat de champignons hierin 30 minuten stoven.
  8. Haal de kipfilet uit de bouillon met behulp van een schuimspaan en snij het vlees in dunne plakjes of blokjes. Houd het vlees warm.
  9. Smelt 30 gr boter in een kookpot en voeg hier de bloem aan toe. Verwarm dit mengsel tot het begint te schuimen.
  10. Neem de zo bekomen roux van het vuur en giet de melk er in 1 keer bij, terwijl u krachtig klopt met de garde om een homogeen mengsel te verkrijgen.
  11. Breng dit mengsel aan de kook en voeg er de bouillon met de groenten bij.
  12. Verwerk het gerecht af met peper, muscaatnoot, de champignons en het kippenvlees.
  13. Dien meteen op, nadat u elk bord hebt gegarneerd met wat gehakte peterselie.
hildeke3105