Gevogeltepaté

5 120 1 5
Aantal personen:
  • 300 g eenden of ganzenlever
  • 6 eierdooiers
  • 500 ml room
  • enkele druppels truffelolie
  • 30 g boter
  • 100 g kippenlever in stukjes
  • 100 g spekblokjes
  • 300 ml champagne
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 15 blaadjes gelatine geweekt en uitgeknepen (27g)
  • 4 el rode port
  • 2 el druivensap
  • 1 el suiker
  • 3 verse vijgen
  • 16 sneden pompoenpittenbrood geroosterd
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Mix de eendenlever met de room tot een gladde massa. Voeg er één voor één de eierdooiers aan toe en blijf roeren. Kruid met truffelolie, peper en zout.
  3. Bak de kippenlevertjes met de spekblokjes krokant in boter. Blusmet 100ml champagne.
  4. Beleg een ingevette patévorm met de kippenlevertjes en bestrooi met de peterselie. Doe er de eendenlevermix bij.
  5. Zet de patévorm in een braadslee met kokend water en laat minstens 4 uur afkoelen.
  6. Warm 1 uur voor het serveren 200ml champagne op met port, druivensap en suiker. Laat hierin de gelatine smelten. Kruid met peper.
  7. Beleg de gevogeltepaté met plakjes vijg en overgiet met de licht afgekoelde gelei. Laat nog 1 uur opstijven in de koelkast.
stey