Geurige aardappel - knoflooksoep met room en ham

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 liter water
  • 2 tabletten groentebouillon
  • 2 bollen knoflook
  • 4 grote aardappelen
  • 2 dikke plakken ham, fijn gesneden
  • 2 takjes tijm
  • 1 flesje room
  • peper, zout
  • olijfolie
  1. Snijd bovenkant van de bollen look af, zet ze op hun "kontje" in een microgolfoven bestendige schotel of schaal met een bodempje water en besprenkel met olijfolie. Pof de look bollen in hun geheel in enele minuten gaar (tot ze zacht zijn)
  2. Vul kookpot met water en los daarin de bouillonblokjes op. Hierin kan je je aardappelen koken. (Of kook je aardappelen apart)
  3. Voeg de takjes tijm en eventueel de aardappelen toe (indien apart gekookt) aan de groentenbouillon en knijp hierin de inmiddels zachtgeworden bollen look uit.
  4. Laat even pruttelen tot alle smaken in de soep zitten en voeg de room toe.
  5. Haal de takjes tijm uit de soep, mix de soep en voeg de in blokjes gesneden ham toe.
  6. Kruid af met peper en zout.
Natje_9999