Geurig stoofpotje uit de Rhônestreek

3 260 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg dikke runder riblappen
  • 2 dikke rode ui in parten
  • 2 teen knoflook in plakjes
  • 2 takjes verse rozemarijn naaldjes fijngesneden
  • 150 gr magere gerookte spekblokjes
  • 500 ml rode ( Rhône) wijn
  • peper en zout uit de molen
  • 2 el bloem
  • 50 gr boter
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 el olie
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  1. Een smakelijke foto maken van zo'n stoofje is niet zo eenvoudig, maar het is wel errrug lekker.
  2. Maak met een scherp mes inkepingen in de zijkanten van het vlees en druk in elke inkeping wat plakjes knoflook en rozemarijn. Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi met bloem.
  3. Verhit boter en olie in een braadpan en braad het vlees bruin. Neem het vlees uit de pan en bak het spek uit. Voeg uien en bleekselderij toe en fruit op middelmatig vuur een drietal minuten. Meng de tomatenpuree erdoor en bak even mee.
  4. Leg het vlees erop en schenk er zoveel wijn bij, dat het vlees half onder staat. Breng aan de kook en leg de deksel schuin op de pan en laat dan het vlees op een laag vuur zachtjes gaar sudderen. Ga uit van 3 tot 4 uur.
  5. Als de saus nog te dun is, het vlees uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie. Laat dan de saus tot de gewenste dikte inkoken. Proef en voeg eventueel nog zout, peper en een scheutje Worchestersaus toe.
  6. Heerlijk met gekookte aardappelen puree, boontjes, rode kool ect
Love to Cook