Gestoomde zalm op een bedje van groenten

10 45 2 5
Aantal personen:
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1/2 venkel
  • 1 ui
  • 2 staafjes selder
  • 2 tomaten
  • 600 gr kleine aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 2 citroenen (sap)
  • 2 limoenen (sap)
  • 15 cl witte wijn
  • 2 klontjes suiker
  • 4 zalmfilets
  • peper en zout
  1. - spoel de courgette en aardappelen, pel de ui en spipper fijn,schraap de wortel en snij in kleine blokjes, snij de courgette, de selder en venkel in kleine brunoise
  2. - pel de tomaten en verwijder de pitjes, snij in kleine stukjes
  3. - kook de gewassen aardappeltjes 15 min gaar in kokend, licht gezouten water
  4. - doe wat olijfolie in een pan met een klontje boter en gaar hierin de courgette-, wortel-, selder-, en venkelblokjes gedurende een 10 tal min op een zacht vuur
  5. - doe het sap van de citroenen en limoenen in een pan, voeg de witte wijn toe en breng aan de kook, verminder het vuur, voeg olijfolie, suikerklontjes, peper en zout toe en laat op een zacht vuurtje koken gedurende 10 min
  6. - stoom ondertussen de (ontdooide) zalmfilets gedurende 10 min, kruid met peper en zout
  7. - verdeel de groentemengeling met de tomatenblokjes op de borden en leg de zalmfilets erop, versier met een takje dille, schik de aardappelen er rond en nappeer de citroensaus over de groenten
Lydievr