Gestoomde vis met limoen (pla neung manao)

193 35 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 hele vissen (zeebaars - barbeel - forel of tong)
  • 2 takjes citroengras
  • 150 g wortel geschild en zeer fijn gesneden
  • 2 koffielepels suiker
  • 4.5 eetlepels limoensap
  • 4 takjes koriander zeer fijn gesneden
  • 4 teentjes look (gepeld en fijngesneden)
  • 6 kleine pepers fijngesneden)
  • 3 eetlepels vissaus
  • 5 schijfjes limoen
  • sla (blaadjes groene sla)
  1. Plet het citroengras in een vijzel.
  2. Maak diagonale sneden in de vis aan beide kanten.
  3. Leg de vis in een stoommand op een bedje van het geplette citroengras en stoom gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de vis gaar is.
  4. Doe de look en de wortel in een kom samen met de overige ingrediƫnten voor de dressing en roer alles onder elkaar.
  5. Leg de blaadjes sla aan een kant van de schotel en leg de vis ernaast.
  6. Giet de saus over de vis en versier met de schijfjes limoen en de koriandertakjes.
Solo