Gestoomde roodbaars met peren in vanille

243 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 Conference-peren
  • 2 vanillestokjes
  • 2 eetlepels Solo
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 6 eetlepels mascarpone
  • 600 g roodbaarsfilets
  • grof zeezout
  • 2 takjes citroenmelisse
  • 2 takjes munt
  • 0.5 citroen
  • peper
  • bosje pijpajuin
  • 2 laurierblaasjes
  • bertolli extra vergine
  • 4 aardappelen
  1. Schil de Conference-peren en snij ze in kwartjes.
  2. Snij de stokjes vanille in de lengte door en leg die met de zaadjes naar beneden in een pan met Solo.
  3. Het aroma van de vanille komt onmiddellijk vrij.
  4. Voeg de peren toe en laat zachtjes aanbraden.
  5. Neem daarna de peren uit de pan en blus de Solo met de balsamicoazijn.
  6. Laat dit intrekken en voeg de mascarpone toe.
  7. Om de roodbaarsfilets te stomen, giet je wat water, een snuifje grof zeezout, de citroenmelisse, de takjes munt en een halve citroen in een kookpot.
  8. dit eerst 10 minuten pruttelen.
  9. Bestrooi ondertussen de vis met peper en zout en leg hem in een stoommandje op een bedje van het groen van de pijpajuinen.
  10. Leg op de vis het geplette wit van de pijpajuinen, samen met 2 verse laurierblaadjes en een scheutje olijfolie.
  11. Plaats nu het stoommandje in de pot en sluit goed af.
  12. Kook ondertussen de aardappelen.
  13. Neem de vis uit het mandje wanneer hij gaar is en leg hem op een warm bord.
  14. Serveer met de peren in vanillesaus en een gekookte aardappel.
Solo