Gestoomde forel met een salade van tomaten, aardappels en zure room

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 forellen, 1 bakje trostomaten, een handvol platte peterselie (fijngehakt) bacilicum(fijngehakt) munt (fijngehakt), enkele takjes bieslook, 2 lente-uien, 1 zak gekookte krielaardappels, 1 potje zure room, 2 eetlepels rode wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, peper, zout, zeezout
  1. Kruid de forellen met peper en zout en stoom ze een vijftal minuten.
  2. Laat de aardappels goudgeel worden in olijfolie.
  3. Snij de tomaten in twee en kruid ze met peterselie, basilicum en munt. Voeg de gehakte lente-uitjes toe. Breng op smaak met zout, peper, olijfolie en azijn.
  4. Kruid de zure room met peper en zout.
  5. Werk af met zeezout en bieslook.
ingeborg007