Gestoofde witloof met gehaktballen

12 45 4 5
Aantal personen:
  • 1Kg Witloof
  • 650Gr Gehakt
  • 100Gr Solo
  • 1Glas Water
  • Muskaatnoot
  • Peper
  • Zout
  1. Was je witloof en snij ze in lengte door 2
  2. Laat je boter smelten en voeg je gewassen witloof voeg er de
  3. kruiden aan toe en laat ze even wat bruin stoven.
  4. Zet daarna je vuur op een klein pitje.
  5. Voeg nu je glas water erbij.
  6. Rol nu mooie gelijke gehaktballentjes niet al te groot en voeg deze meteen toe bij je witloof
  7. Roer niet meteen in je witloof anders gaat je gehakballetjes meteen stuk.
  8. Laat dit even mee sudderen tot je ziet dat je gehakballetjes bijna klaar zijn
  9. roer nu heel voorzichtig zodat je gehakballetjes wat onder je witloof komt en laat dit nog enkele minuten sudderen tot het klaar is.
  10. Serveer dit met aardappelen mmmmm en smullen maar
Mama Marita