Gestoofde kropsalade met mosselen en venkel

17 25 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 kropsalade
  • 24 gekookte mosselen
  • 2 stuks venkel
  • 50 g Solo
  • 2 dl kookvocht van de mosselen
  • 1 scheutje Ricard
  • 100 g Solo
  • zout en peper
  • 1 takje gehakte dille
  1. Neem de blaadjes van de kropsalade en kook ze kort in kokend water.
  2. Leg ze meteen in ijswater om ze snel af te koelen zodat ze hun kleur behouden.
  3. Laat de sla goed uitlekken op keukenpapier.
  4. Neem enkele blaadjes sla, leg daar zes mosselen op en vouw ze zorgvuldig toe in de vorm van een kleine bal. Herhaal dit.
  5. Doe ze in een pan met een klontje Solo en wat vocht van de mosselen, breng dit aan de kook en laat ze ongeveer 10 minuten sudderen.
  6. Besprenkel de ‘slaballetjes' af en toe met het vocht zodat ze niet uitdrogen.
  7. nij de venkel in dunne reepjes en stoof ze in de Solo.
  8. Voeg er een beetje kookvocht van de mosselen aan toe, laat verder garen op een zacht vuurtje en zorg ervoor dat de venkelreepjes al dente blijven.
  9. Kook in een aparte pan 1 dl mosselvocht samen met de Ricard in tot de helft en klop de saus op met de Solo.
  10. Breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatste moment de gehakte dille toe.
  11. Neem een warm diep bord en leg de gestoofde sla in het midden. Overgiet met de saus en werk af met een takje dille.
Solo