Gestoofde hamlapjes uit Lombardije met tuinbonen en pestopuree

2 50 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 4 hamlapjes
  • zout en peper
  • 2 el Bertolli Bakken & Braden Vloeibaar
  • 1 dl witte wijn of appelsap
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Met Room
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 ei
  • 2 el Bertolli Pesto Rosso
  • 450 gram kleine tuinboontjes (diepvries)
  • 1 tl gedroogde tijm
  1. Bestrooi de hamlapjes aan beide kanten met zout en peper. Verhit Bertolli Bakken & Braden Vloeibaar in een braadpan en bak de hamlapjes om en om bruin op een matig vuur. Schenk de wijn of het sap er langs de rand van de pan bij en laat even sudderen. Voeg de pastasaus toe, meng ondereen, breng aan de kook, zet het vuur heel laag en stoof het vlees in 45 minuten gaar.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, zet ze op in een laagje koud water met wat zout en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en fijnstampen. Klop het ei en de pesto er met een houten lepel door.
  3. Kook in de tussentijd de tuinboontjes met de tijm in ruim kokend water in 5-7 minuten gaar. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de pestopuree en tuinbonen over 2 warme borden, leg de hamlapjes erbij en schep de saus over het vlees.
Solo