Gestoofde gele kerriekool met scampi en tagliatelle

11 40 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr gesneden witte kool en 300 gr tagliatelli
  • 1 blokje bouillon groenten
  • 3 soeplepels vloeibare solo
  • 1 teentje look en een koffielepel gemberpoeder
  • 350 gr scampi(gekuiste)
  • 250 ml currysaus en gehakte peterselie
  1. Ontdooi de scampi, laat ze uitlekken in een zeef en dep ze droog.
  2. Verwarm 1 soeplepel margarine in een pan en bak de gesneden kool enkele minuten.
  3. Voeg de gemberpoeder en de Currysaus toe.
  4. Breng het geheel al roerend aan de kook en zet het vuur meteen laag zodra het kookt. Laat de kool in 15-20 minuten gaar stoven.
  5. Kook de tagliatelle gaar in ruim water met het Bouillonketeltje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verwarm 2 soeplepels margarine in een pan en bak in tussen de scampi in 2-4 minuten gaar.
  7. Voeg het geperste teentje knoflook toe en schep de scampi goed door.
  8. Verdeel de tagliatelle over 4 borden, schep daarop de gestoofde kerriekool en daarop de scampi. Garneer met gehakte peterselie.
hildeke3105