Gestoofde boterboontjes met kerstomaatjes en zuiderse kipfilet

18 40 2 5
Aantal personen:
  • 400 gram boterboontjes
  • 10 mooie troskerstomaatjes
  • 2 eetlepels tomatenazijn
  • 1 scheut solo vloeibaar
  • 2 kippenfilets
  • 1 snufje zoute met koriander en limoen
  • 1 middelmatige ui
  1. Maak de boontjes schoon door de twee uiteinden af te breken en de boontjes onder koud water te spoelen. Snij of breek ze eventueel doormidden.
  2. Hak de ui fijn en fruit de stukjes in de solo tot ze glazig zijn. Voeg de boterboontjes toe en een klein glas water. Laat een kwartiertje tot 20 minuutjes stoven en voeg er dan de gehalveerde troskerstomaatjes aan toe met een klein beetje extra solo.
  3. Voeg er de 2 eetlepels tomatenazijn aan toe en wat grof zeezout (zoveel smaakvoller dan fijn keukenzout!).
  4. Serveer met een gegrilde kippenfilet die je hebt bestrooid met zout met koriander en limoen (dat haalt de licht zurig-zoete smaak van de boontjes extra naar boven) en gekookte aardappels, waar je eventueel een scheutje goede extra vergine olijfolie over giet.
  5. Heerlijk fris!
  6. www.authentictaste.be
AuthenticTaste