Gestoofd rundvlees met tomatensaus, uien en salie

65 160 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 6 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kleine wortel
  • 400 g overrijpe vleestomaten
  • 1 takje salie
  • 400 g magere runderlapjes
  • olijfolie
  • 2 el bloem
  1. Pel de uien en de knoflook. Snijd 1 ui en de knoflook fijn, snijd de andere uien in dunne ringen, en de selderij, wortel en tomaten in stukjes. Hak de salieblaadjes fijn.
  2. Doe het fijngesneden uitje, de knoflook, de selderij, de wortel en het vlees in een diepe pan. Schenk er zoveel koud water bij dat het vlees onder staat. Breng het water aan de kook en schuim het af. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en stoof het vlees 45 minuten.
  3. Verhit 4 eetlepels olie in een pan en bak hierin de dungesneden uien met de salie bruin. Roer de bloem erdoor en bak tot de bloem ook een beetje bruin wordt. Voeg dan de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus 15 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg een scheut van het kookvocht van het vlees aan de saus toe. Snijd het gestoofde vlees heel fijn, voeg het aan de tomatensaus toe en stoof het gerecht 1 uur, zonder deksel, op een laag vuur. Roer af en toe om en voeg als het droog wordt extra vocht toe. Serveer warm.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht