Gestoofd geitevlees uit Corsica

3 120 0 5
Aantal personen:
  • 1.250 kg geitevlees
  • 0.5 l bouillon
  • 4 tenen knoflook, gesniperd
  • 1 kg tomaten
  • 2 uien, fijngekakt
  • 50 g reuzel
  • 1 el bloem
  • bosje peterselie, zout & peper
  1. Dompel de tomaten in kokend water en pel ze. Schep de zaadjes eruit en snijd de tomaten in Verdeel het geitevlees in stukken.
  2. Kook de bouillon, ui, knoflook, gehakte peterselie en tomaten 15 minuten in 1 grote pan.
  3. Snijd het geitevlees in blokjes van 5 cm en bak ze in de hete reuzel goudbruin. Bestrooi het vlees met bloem en roer dit op hoog vuur grondig door. Voeg dan in 1 keer het groentemengsel, zout & peper toe en zet het deksel op de pan. Laat alles 1.5 uur zacht stoven.
  4. Dien het gerecht op met witte rijst.
brubru
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerechtZomer