Gestempelde koekjes

28 90 3 5
Aantal personen:
  • 250 g boter
  • 350 g bloem
  • 140 g poedersuiker
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel vanille-essence
  • voedingskleurstof (optioneel)
  1. - Klop de boter romig.
  2. - Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot het deeg een bol vormt.
  3. - Verpak het deeg in plastic folie en leg het minstens 1 uur in de koelkast.
  4. - Verwarm de oven voor op 175°.
  5. - Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot 0,5 cm dikte.
  6. - Steek koekjes uit en stempel ze.
  7. - Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. - Bak ze 12 minuten tot de randjes lichtbruin zijn.
  9. - Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
Evelyne Rogge