Gesmoorde kip met paprika

233 45 4 5
Aantal personen:
  • 2 rode paprik's
  • 2 gele paprika's
  • 1 ui
  • 500 gr kipfilet
  • 0,1 l kippenbouillon
  • 4 el olijfolie,extra vergine
  • 2 el verse fijngehakte basilicum
  • 2 teentjes look
  • peper & zout
  1. Lekker met pasta. Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook even aan. Snijd de kipfilet in grove stukken. Bak de stukken kip in dezelfde pan rondom bruin. Schep de paprikareepjes erdoor en voeg de bouillon en zout en peper naar smaak toe. Smoor de kip en paprika met de deksel op de pan in circa 20 minuten zachtjes gaar. Schep op het laatste moment de basilicum erdoor.
  2. Smakelijk
Sambaatje