Gesmoorde kabeljauw met garnalen

8 160 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 250 gr gepelde roze garnalen
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 limoenen (sap)
  • bieslook, gesnipperd
  • sesamolie
  • zout
  1. Versnipper de chilipepers zonder zaadjes en meng met 2 el sesamolie en het limoensap.
  2. Laat hierin de de kabeljauw afgedekt 2 uur marineren.
  3. Pel en snipper de knoflook en bak hem kort aan in 2 el sesamolie, voeg er de kabeljauw aan toe en giet er een beetje van de marinade bij.
  4. Laat afgedekt 5 à 6 minuutjes zachtjes smoren.
  5. Doe er de garnalen bij en laat nog 2 minuten smoren.
  6. Verdeel de kabeljauw over warme kommetjes. Haal 'm een beetje uit elkaar met behulp van 2 vorken.
  7. Breng de jus op smaak met zout en voeg er naar eigen smaak nog een beetje marinade aan toe.
  8. Schep de garnalen met de jus over de vis, bestrooi met bieslook en dien op met basmatirijst.
Victor S.