Gesmoord lam met groentjes en rozemarijn

358 120 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 ‘muizen’ van de lamsbout (malse achterzijde van de lamsbout)
  • 5 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takken rozemarijn
  • Solo
  • 1 grote ui
  • 1 grote wortel
  • 5 teentjes knoflook
  • 30 cl rode wijn
  • 6 dl lamsjus
  • een scheutje xeresazijn
  • verse marktgroenten: raapjes wortelen, boontjes, zilveruitjes, champignons, kerstomaten...
  1. Snijd de ui en de wortel in grove stukken.
  2. Kruid en kleur het lamsvlees samen met de wortel en de ui aan in een weinig Solo tot het mooi goudbruin gekleurd is. Doe alles in een braadschotel, voeg tijm, laurier, rozemarijn, knoflook, rode wijn en lamsjus toe en dek af met aluminiumfolie.
  3. Verwarm de oven voor op 120°C en zet de braadschotel in de oven gedurende 2,5 à 3 uur.
  4. Bereid ondertussen de marktgroentjes voor en blancheer ze.
  5. Neem de lamsboutmuizen uit de ovenschaal en zet ze nog enkele minuten in de oven op grillstand om ze kleur te geven.
  6. Zeef de jus en laat inkoken tot sausdikte. Verwarm de geblancheerde groenten in de saus en voeg een scheutje xeresazijn toe en kruid met peper en zout.
  7. Verdeel de groenten over de borden. Schik de lamsboutmuizen op de groenten en dien op.
Solo