Geslaagd Zalmexperiment

5 20 5 5
Aantal personen:
  • 100 gr. Zalm in eigen nat (Saupiquet)
  • 1 venkelknol
  • 1 blokje visbouillon
  • 2 kfl. dragon
  • Pezo
  • 75 ml. room (ik verkies 5% room)
  • 1 kfl. maïzena
  • 10 ml. Ricard
  • Groen vd venkelknol
  • 125 gr. linguines
  • 1 kfl. citroensap
  1. Kuis venkelknol en snij hem in fijne sliertjes. Bewaar de uiteinden en snij deze fijn samen met het groen (hou apart voor de afwerking).
  2. Los visbouillonblokje op in halve liter water en voeg de venkel toe. Laat gedurende een tiental minuten garen.
  3. Ondertussen : verbrokkel zalm in grote stukken.
  4. Zet water op voor de pasta.
  5. Van zodra het water kookt.
  6. Giet de venkel af maar hou 75 ml. over van de bouillon.
  7. Doe de bouillon weer in de pan met de helft van de venkel en mix deze tot een saus.
  8. Kruid met pezo.
  9. Kook pasta.
  10. Voeg room toe aan de saus gevolgd door de dragon en het citroensap.
  11. Roer om en laat indikken tot gebonden saus (indien nodig met maïzena).
  12. Voeg nu de andere helft van de venkel toe, de zalm en de ricard.
  13. Laat ff opwarmen.
  14. Serveer met de pasta.
  15. Werk af met venkelsteeltjes/groen.
Pegsken