Gesauteerde kip met witloof en Ardens spek

542 55 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 kip, in 4 gesneden
  • 12 stronkjes witloof
  • 4 plakjes spek, dik gesneden
  • 8 plakjes spek, dun gesneden
  • 0.5 blokje Knorr Finesse gevogeltebouillon
  • peper
  • zout
  • 50 g Solo
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  1. Laat het dunne spek in een op 100° voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten drogen.
  2. Bak de stukken kip in de Solo tot ze een mooi kleurtje krijgen en kruid ze met peper en zout.
  3. Snij 4 witloofstronken en het dikke spek fijn en laat alles samen met de kip stoven.
  4. Intussen snijd je de rest van het witloof in schijfjes en stoof je dit licht aan in de Solo Vloeibaar.
  5. Wanneer de kip bijna gaar is, neem je de kip uit de pot en giet je 2.5 dl water en het 1/2 bouillonblokje over het dikke spek en het witloof.
  6. Laat de bouillon inkoken en mix het geheel in de blender. Giet het door de zeef en voeg er peper en zout aan toe.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteHoofdgerecht