Gesauffleerde ananascake (gauw gereed)

8 35 4 5
Aantal personen:
  • 3 pakjes vanille suiker
  • 3 eieren
  • 2 eetl melk
  • 250 gr griessuiker
  • 2 dl maisolie
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 4 sch ananas
  1. Mix vanille suiker, eiren (gans) melk, suiker, maisolie en zelrijzende bloem
  2. tot glad beslag
  3. smeer een taartvorm diameter 24 in met wat solo of 2 pannen v 18 diam en cm opkant
  4. vul 2/3 met het deeg
  5. snij de ananasschijven in stukjes en schik ze boven op het beslag
  6. 25 à 35 min bakken in voorverwarmde oven van 180 gr
  7. je kan deze cake besmeren met ananasgelei of abrikozengelei als ze vers uit de pan komt
  8. (dit is een oud solo recept)
suzanne jacobs