Geroosterde tonijn met basilicumsaus en provencaalse groenten

58 35 0 5
Aantal personen:
  • 400 g provencaalse groenten
  • 600 g tonijn
  • Solo Vloeibaar
  • 3 takjes peterselie
  • 2 eetlepels water
  • 4 eetlepels light room
  • zout
  • 1 bosje basilicum
  • 1 el eetlepcitroensap
  • 4 vellen brikdeeg
  • peper
  1. Voorbereiding
  2. Snij de tonijn in plakken van 1,5 cm dik.
  3. Leg deze op een bakplaat en bestrijk met Solo Vloeibaar. Kruid met peper en zout.
  4. Bereiding
  5. Pureer de basilicumblaadjes, peterselie en het water in de keukenrobot en voeg de 2 eetlepels Solo toe.
  6. Zeef het mengsel en warm op met de light room en het citroensap. Houd de saus warm.
  7. Verwarm de groenten met een beetje Solo op
  8. Bestrijk de blaadjes brikdeeg met Solo. Maak een loempia van het deeg en de groenten en bak in de oven tot de loempia's goudbruin zijn.
  9. Laat de tonijn aan beide kanten roosteren onder de grill gedurende 6 minuten.
  10. Serveer de plakken tonijn met de loempia's.
Solo