Geroosterde tonijn in bouillon met rijst en pepertjes

357 30 Hoge moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 300 gr. rijst, voorgekookt
  • 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Vis
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 pepers, niet te pikant
  • 4 stukken tonijn a 180 gr
  • 1 koffielepel gehakte gember
  • 0.75 dl sojasaus
  1. Haal de tonijn door de olijfolie en grill enkele minuten op een matig warme rooster, kruid met zout en peper. Breng 3 dl water aan de kook en los de visbouillon er in op, voeg de sojasaus en de gember toe.
  2. Snij de peper in ringetjes en pocheer ze in de bouillon, warm de rijst op in de bouillon. Verdeel de bouillon over 4 diepe borden, lepel er de rijst in en schik er de tonijnsteaks op.
  3. Strooi de sesamzaadjes over de tonijn.
Solo