Geroosterde Provençaalse groenten en kruiden

15 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 courgette in plakjes
  • 1 aubergine in plakjes
  • 2 rode paprika in brede repen
  • 2 rode ui in parten
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 teen knoflook fijngehakt
  • 1 blik kikkererwten ( 400 gr) afgespoeld uitgelekt en
  1. Aan de slag!
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Meng in een ovenschaal de courgette met de aubergine, paprika, ui, olijfolie, tijm en laurier.
  4. Rooster de groenten 30 minuten in de oven, schep ze halverwege een keertje door.
  5. Meng in een kom de tomatenblokjes met de knoflook en wat zout en peper.
  6. Neem de schaal even uit de oven en schep de tomatenblokjes en kikkererwten door de groenten.
  7. Zet de schaal nog ca. 15 minuten in de oven.
  8. Serveer als vegetarisch hoofdgerecht met een groene salade en brood of als bijgerecht bij gegrilde kip of vis.
  9. Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus 45 minuten oventijd.
Love to Cook