Geroosterde forel omwikkeld met spek

15 35 2 5
Aantal personen:
  • 4 panklare forellen van elk 350 gr.
  • peper & zout
  • sap van 1 citroen
  • 2 el kruidenboter met look
  • 12 plakjes gerookt spek
  • wat citroenplakjes
  1. De forellen van binnen en van buiten wassen, goed droogdeppen* en aan alle kanten licht met zout bestrooien.
  2. De citroensap over de forellen druppelen. De forellen vullen met een 1/2 eetlepel kruidenboter
  3. De forellen omwikkelen met de plakjes spek.
  4. Elke forel in een braadkorf leggen en hier de plakjes citroen opleggen, de korf sluiten.
  5. De vis op het rooster aan elke kant ca 5 minuten grillen tot het spek knapperig is.
  6. * Voor diegene die niet echt van ┬┤graat┬┤vis houden: De forel insnijden net tot aan vel en de graten en ruggraat zorgvuldig verwijderen. Verder het recept volgens
Sambaatje